piše Dino Žigulić

Svake se godine u Opatiji organizira obilježavanje Dana Narcisa prigodnim programom u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija. Ove smo se godine u provedbu ove akcije uključili i mi kako bi ukazali na veliku raširenost raka dojke i potaknuli stanovnike Opatije na prevenciju kojom si mogu spasiti život.

Tako su i članovi novoizabranog Savjeta mladih Grada Opatije, 24. ožujka 2018. godine u prijepodnevnim satima, na opatijskom Mrkatu sugrađanima dijelili bukete narcisa u zamjenu za dobrotvorni prilog koji je namijenjen ženama oboljelima od raka dojke. Opatijke i Opatijci rado su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji i ubrzo se centar Opatije „zažutio“ od podijeljenih buketa.

Po završetku programa na Mrkatu, članovi SMGO-a zaputili su se na Ljetnu pozornicu gdje je održan otvoreni trening akcije „Izazov – Zdrav život postaje navika“ pod vodstvom Marija Mlinarića, a volonteri GD Crvenog križa sudionicima su mjerili krvni tlak. Ovim događanjem odaslana je poruka o važnosti prevencije kao najboljeg oblika borbe protiv bolesti i značaju bavljenja tjelesnom aktivnošću.