piše Sara Sušanj

Uređenju i opremanju prostora pristupilo se malo drugačije. Umjesto odluke da se sredstva ulože u prostor koji bi onda čekao korisnike, upravo su ti korisnici uključeni u najraniju fazu osmišljavanja budućeg centra. Tako su prema Design thinking metodi poticanja inovacija osmišljena dva modula radionica pod nazivom ,,Da se mene pita…” – design thinking, startupovi, akceleratori, te vizualni identitet, brand, pr, marketing i primjena u prostoru. Teorija petkom i praktične radionice subotom organizirane su pod budnim okom mentora, vrhunskih stručnjaka za svoja područja.

Jedan od njih je Vanja Andrić, lokalni direktor Founder Institutea, najvećeg svjetskog startup akceleratora. Vanja radi na projektima kao savjetnik, usko surađuje s drugim timovima na područjima prezentacije i komunikacije, razvoja poslovanja, marketinga i brandinga te prikupljanja investicija.

Martina Vasilj, direktorica tvrtke Prospekt d.o.o., pomogla je stvoriti vizualni identitet budućeg centra, a Mile Kušić učio je polaznike radionica kako nastupiti prema kupcima i partnerima, kako uspješan brand komunicira s okolinom, te kako i kada se organiziraju konferencije i objave za medije.

Radionice osnova dizajna interijera vodio je uspješan riječki poduzetnik i umjetnik Zoran Badurina i pomogao osmisliti idejne prijedloge za uređenje budućeg centra.

Programom su obuhvaćene i prve Opatijske ćakule na kojima su se, osim zanimljivih govornika i panel rasprave na temu poduzetničkog ekosustava Grada Opatije, našle i neke od zdravih delicija mlade poduzetnice Dee Kurti iz Urban Garden Juice&Smoothie Bara.

Vrhunac programa radionica ,,Da se mene pita…” očekuje se 30. svibnja na Demo dayu u Centru Gervais na kojeg vas provoditelji projekta, predstavnici tvrtke Silos, Grad Opatija i Savjet mladih Grada Opatije srdačno pozivaju.